Schoonmaken en Reinigen

Schoonmaken gebeurd met behulp van speciaal voor natuursteen ontwikkelde schoonmaakmiddelen.
Vlekken en vuil worden verwijdert uit natuursteen zoals basalt, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, blauw hardsteen, graniet, kalksteen, leisteen terrazzo en marmer.
Ook de voegen worden hierbij schoongemaakt. Vlekken verwijderen van koffie, rode wijn, olie, vetvlekken en oude waslagen die oud of diep in de natuursteen zijn binnengedrongen moeten intensiever en frequenter worden behandeld. Hierdoor worden de vlekken en andere resten volledig verwijderd.

Elke soort natuursteen vergt een andere aanpak. Er wordt nog wel eens de fout gemaakt met het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel zoals azijn of een ander schoonmaakmiddelen met een te hoge PH-waarde. Marmer kan bijvoorbeeld niet tegen zuren, en hiermee dient rekening te worden gehouden met de keuze van de reinigingsmiddelen. Zo voorkom je dat uw natuursteen of marmer aangetast wordt. Graniet is daarentegen wel zuurbestendig.
Krassen blijven wel zichtbare met deze methode.

Na het reinigen kan er voor gekozen worden om te impregneren dit voorkomt dat vuil en vocht weer snel binnendringt.

Ook kunnen gevels, trappen en terrassen van natuursteen gereinigd worden om deze weer een nieuwe frisse uitstraling te geven.

(Let op: graniet is GEEN granito of terrazzo).

een gereinigde en schoongemaakte natuursteen vloer

reinigen Schoonmaken en Reinigen
Een gereinigde en schoongemaakte natuurstenen vloer.